![]() |
|
|||||||
| Kahve Makinesi, Kavurma Makinesi, Öğütücü... Modeller, özellikler, sorunlar, sorular, aranıyor ve satılıyor... |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
|||
|
|||
|
bu boşa akıtma bekosu olanlarda kac sn ye sürüyor ve yoğunluğu nedir acaba? yedek sıfır makinem var.son zamanlarda belki satarım (pro makine seti kafamı,gözümü,gönlümü kurcalamaya başladı) diyerek bekletiyorum.ama hem buhar kapasitesi yetmezliği (200 ml sütü buzdolabından alıp çubugu actıgım andan 40-45 dereceye geldiğinde artık buhar olmadığı sebebiyle o gıcık hava sesi gelmeye başlıyor ve ısınma neredeyse duruyor) ve shot almadan önce boşa akıtma olayından sonra damlamanın uzun olması beni sıkmaya hatta bezdirmeye başladı.resmen yeter ya yeter yaaa diyorum.
|
|
|
|||
|
|||
|
Damlama olayı en başta benimde canımı sıkan bir olaydı ama artık yani kullandıkça o damlama azaldı ve suanda nerdeyse hiç damlatmıyor diyebilirim.
Süt olayına gelince sanırım yeni birkaç yöntem buldum. ilk yöntem sütü genişletin buhar cubugu yavasca yukarı cekin sonra ısık sönücek ki zaten pek süt ısınmamış oluyor potu cekin biraz bekleyin sonra yeşil ışık yanınca potu tekrar koyun ve vanayı hızlıca acın kocaman girdapla birlikte süt ve köpük karısacaktır. 2.yöntem Buhar hazır olunca vanayı cok az acın o cırt ses duyulsun sonra hafifce potu indirerek sütü genişletin yaklasık 10 sn sürüyor ve buhar cok az harcanıyor. Daha sonra vanayı daha çok açın ve büyük girdapla birlikte süt ve köpük karışsın. Bu arada yeşil ışık sönücek dert etmeyin mümkün olduğunca cubuğu yüzeye yakın tutun. Olurda köpüğün bir kısmı yüzeyde toplanırsa kaşıkla boşaltırsınız. |
|
|
|||
|
|||
|
rancilio set için para biriktirmeye başladım.beklememek için sıfır yedek bekomu açtım.gördüğüm diğer makinemin arızalı olduğu idi.neredeyse 1 dakika süren damlama 2-3 sn.ki çoğu zaman uygun sıcaklıkta hiç.buhar düğmesi açıldığında gurup başlığı/duş tan gelen buhar kıyaslanmayacak şekilde az.servise gideceğim.pid zor bir ihtimal ama opv yaptırabilirmiyim
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Beko opv konusunda yardımcı olabilecek bir konu :
http://coffeegeek.com/forums/espress...0509119&Page=1 |
|
|
|||
|
|||
|
Yaklaşık bi ay önce -espresso makinesi almadan önce- forumdaki tamper yorumlarını okuyup 'bi tampera 65 tl verilir mi diye düşünüyordum'. Baktım ki plastik tamperla bu iş olmuyor. Hatta coca cola bardağı tabanını bile denedim ama olmuyor. Neyse, 65 tl'yi verdim aldım. Bugün geldi iki tane deneme yaptım. Şöyle diyip çok daha fazlasını hakediyor. Plastik tamperla yaptığım hiç bir denememde bu kadar krema alamamıştım. Benim gibi düşünenler varsa hiç tereddüt etmesinler.
Diğer yandan 1 ay içerisinde 2 kilodan fazla kahve tükettim. Migros'tan illy espresso aldım ve hiç beğenmedim. Ne bi aroması vardı ne de kreması. Bi çok kişi gibi dışarda içtiğim espressoyla kendi yaptığımı test ettim. Dün özsüt'te içtim ki tek kelimeyle berbattı. O kadar suluyduki hayatında hiç espresso görmeyen biri yapmıştı sanki. Diğer yandan krema diye bi şey yoktu. Espressoyu acı bulan ve pek içmeyen annem bile 'senin evde yaptığım daha güzel' dedi. Mutlu oldum tabi ![]() 1 ay içerisinde 10'a yakın kahve çeşidi denedim. Costa Rica El Puma'ya bayıldım. Etiyopya yirgacelef'i hiç beğenmedim. Şerif bey'in tavsiyesi üzerine aldığım geatemala huehue'de (öyle bişeydi ) oldukça iyiydi. 1 ay boyunca nerdeyse hergün forumda yazılanları okudum. Hatta ben filtre kahve makinesini satıp combo makine almayı düşünüyodum ama baktım herkes beko'yu övüyor. iki ayrı makine olsun nolcak deyip beko aldım.Forumda okuyup uymadığım şeyler de oldu tabi. Mesela öğütücü. İnatla el değirmeninde öğütmedim. 1-2 kere denedim ama rahata düşkünlüğüm baskın çıktı. Tchibo otomatik öğütücü aldım. (En ince ayarda iki kere öğütüyorum) Şimdi tabiki bi sorum var. Espressomun son yudumu daha önceki yudumlara göre farklı oluyor. Sanki daha yağlı ama daha doygun bi tat alıyorum son yudumda. Sizde de böyle bi olay var mı. Normal midir ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Herkese selamlar
Arkadaşlar forumda yeniyim , beko espresso makinemle ilgili bir sorunum var Süt köpürtme aparatının ucuna takılan başlığı bir türlü oturtamıyorum, ne zaman denesem süt potunun içine düşüyor içindeki lastiği çıkarttım, alt kısımdaki uzun siyah bölümünü de çıkarttım yine de olmuyor benimkinde mi bir sorun var acep? |
|
|
|||
|
|||
|
Alıntı:
bana fotosunu çeker yollarsan sana yardımcı olurum
|
|||
|
|||
|
Başlıklar linkteki gibi, uzun kısmı çıkarınca daha kullanışlı oluyor sanki ama sabitleyemedim bir türlü, buharı biraz fazla açınca süt potunun içine düşüyor.
http://img18.imageshack.us/img18/9934/20082010743.jpg http://img251.imageshack.us/img251/2937/20082010740.jpg |
|
|
|||
|
|||
|
şöyle bir buhar çubuğu ucu var:
http://www.wholelattelove.com/Gaggia...rello_Wand.cfm standart pannarello'dan daha iyiymiş ve bütün gaggia modelleri ile uyumluymuş, beko da aslında gaggia evolution olduğuna göre belki beko kullanıcılarının ilgisini çekebilir. alıp da işinize yaramazsa bana kızmayın ama.
Bülent ERDEM Konu Ristretto tarafından (20-08-2010 Saat 11:35 PM ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|