Kiva Han Coffee  

Geri git   Kiva Han Coffee > Kahve Çekirdeği
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Kahve Çekirdeği Yöresel, harmanlar, markalar, bulduklarımız, tavsiye ettiklerimiz, alıcılar, satıcılar...

Seçenekler Stil
Alt 27-07-2010, 09:27 AM
rainstorm rainstorm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kahve Aşığı

Standart Kendi denemelerimiz blend/karışım kahveler

Merhaba;

Tek tek yöreleri denemeye başlamışken özellikle costa rica ve guatemala (%50+%50) karışımının doyuruculuğunu ve verdiği enerjiyi (kafein miktarı sanırım) pek bulamaz oldum single orjinlerde.Ve en büyük yaptığım hata sürekli onunla karşılaştırmak oldu.Sizlerinde kendi karışımlarınız varmı?Telif hakkı yoksa oranlarıyla beraber paylaşsak?
Alt 07-08-2010, 04:43 PM
illegal illegal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kahve Sever

Ben de düne kadar costa rica ve honduras karışımı (%50+%50) yapıyodum. dün honduras kahvem bitti. costa rica single orjin yaptım, farkı daha iyi anladım. costa rica + honduras bambaşka oluyor.
Alt 12-08-2010, 09:45 AM
Kahve Aşığı

http://www.kivahan.com.tr/forum/show...?t=666&page=33

illegal beko başlığı altındaki mesajına burdan devam edeyim dedim.son yudum farkları ve ilerleyen zamanlarda kendin yaptıkların ile dışarda içtiklerin arasındaki farkları görmek hem üzücü (şimdiye kadar içtiklerimiz ve içmeye devam edenler için) hem sevindirici.şubat ayından krups yolculuk başlangıcı ve sözen+beko ikilisi kadar hatta daha önemlisi taze kavrulmuş çekirdek farklarını öğrenmedeki kısa süreli az tecrübem inanılmaz keyif verici.tchibo konusundaki ısrarını çok şikayetçi olmama rağmen sözenle inan kırmak isterim çünkü taze çekirdekler bile zaman içersinde bayatladığından bahsettiğin ince öğütmelerden daha fazla ince öğütme ihtiyacı duyacağını düşünüyorum.çünkü üstadlarda hfatihh saolsun özellikle aldı hatta modladı ama sonuc 2 kere öğütmelerde bile uygun sonuç elde edilemedi.Benide değirmen konusu sıkıştırmaya başladı.baratza modelleri,hario lar,zassenhaus turkish mill (almama ramak kaldı fiyatı hala düşündürüyor) yanı sıra rancilio rocky....

blend konusunda houndras ı deneyeceğim. Costa rica ile guetamala karışıma %40+%40 ile %20 houndras eklemeyide düşünüyorum.

Genel itibari ile karışımlarda tatlı,asidli,birde meyve asidli olanlar hakim.ama henüz cupping başlamadığım için yöre ayrıntılarına giremiyorum.tat için brezilya ,asid için orta amerika genellemesi yaptım şimdiik.
Alt 12-08-2010, 07:31 PM
salvo salvo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kahve Aşığı

salvo - MSN üzeri Mesaj gönder

elimde şuanda fazla miktarda yellow bourbon ile costarica tarrazu var.
%50-50 / 60-40 olarak denedim %60-40 daha tok daha az asitli oldu.benim hosuma gitti acıkcası.birdahaki kavurmamda %70-30 u da deneyeceğim
bu arada yellow bourbon espresso olarak cok basarılı tavsiye ederim..
Alt 13-08-2010, 11:48 AM
Kahve Aşığı

salvo; ben yellow bourbon u denedim.single olarak güzel sakin bir tatlı tadı var.başlangıç blendle(gold blend) olduğu içinmi diye düşündüm ama single orjin şimdilik guetamala ki oda french presste çok sevdim.ondan sonra yavaş yavaş blendler bulmaya çalıştım.örneğin başta bahsettiğim costa rica ve guatemala %50-50 harika ama onda bile sanki meyve asidi yada bişi eksik gelmeye başladı.blend olarak çiğ çekirdek hasbeande bazı varyasyonlar var onlardan deniyorum şimdilerde.Gold blend veya benzeri karışımların baristasepetinde de bulunması çok istedim ama şimdilik gözüken yok sanırım.

Seçenekler
Stil