![]() |
|
|
|||
|
|||
|
böcek mevzusunun kesin çözümü yok, zira espresso makineleri sıcak çalışan ve bir dolu deliği/havalandırması olan makineler. karıncasından sineğine, sineğinden hamamböceğine ve örümceğine kadar ne kadar haşerat varsa espresso makinesine doğru düz koşuya geçiyor çünkü espresso makinesi onlar için pozitif bir ısı kaynağı ve "bazı haşeratlar sıcak sever"
zaten yaz aylarında sayılarının artma nedeni de budur. haa bazı böcüklere (özellikle karınca) o ısı fazla geliyor ve ısıtma tepsisi üstünde kavrularak can veriyorlar.yerden gelenlere karşı makinenin etrafını ilaçlayabilirsiniz, ama örümcek, kanatlı karınca, sinek gibi uçabilen yada ağ atabilenler için fazla bir seçenek kalmıyor, makinenin içini de ilaçlayamayacağınıza göre... özetle böcek mevzusu her zaman için pislikten değil ama paslanmış, yosun bağlamış, kireç tutmuş bir kazan her zaman için pislikten kaynaklanıyor. çaresi de var. düzenli temizlik ve bakım, gerektiği zamanlarda servise gösterip genel bakım yaptırmak ve mutlaka ama mutlaka iyi filtrelenmiş su kullanmak. türkiyede çoğu cafe hala ve hala diekt şebeke suyuna bağlıyor makineleri. hani bırakın içmeyi, şu lavaboda aka aka pas izi bırakan şebeke suyundan bahsediyorum.
Konu kahvedelisi tarafından (07-08-2010 Saat 06:39 PM ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|||
|
|||
|
Böcek ve su konusu ile ilgili bir kaç detay;
Espresso makinesi çevresinde çok sayıda "gıda" türü ürünler de hazırlanıyorsa (sandöviç, tost, pasta, dondurma, vs), haşereleri daha çok çeker zira hem makinenin verdiği ısıdan dolayı koku daha çok yayılır böcekleri çeker, hem de çok "dar bir alanda" çalışılıyorsa ulaşamayacağınız yerler zamanla soslar, şuruplar, sütle birlikte yapış yapış böceklere güzel bir besin kaynağı oluşturur. Makinenin özellikle altını ve çevresini iyi temizleyin ve eğer fırsatınız olursa Karaköy İskele'den Karaköy Tünel istikametine giderken bir alt geçit mevcut, hamam böceklerine ve karıncalara karşı "jel" mevcut. Bu jel'i makinenin yan kapaklarını açarak alt kenarına ve üst kenarından bir şerit halinde geçirin. Bu jel geçmelerini engellemez, ancak jel'e dokundukları taktirde 1-2 dakikaya kadar ölürler en azından. SU konusuna gelirsek : Musluktan doğrudan kullanılan sular sebebiyle en çok zarar gören parça "Solenoid Valve"dir, ki bu parça bozulursa "sürekli gruplardan su akışı" veya "hiç su akmama" gerçekleşir. Size tavsiyem, güzel bir filtrasyon sistemi kullanınız (Brita vb) ve bunların kartuşlarını da zamanı geldiğinde değiştirin. Bir kartuş 7000 litre su filtreliyor (360-370 damacanaya eş değerde) ve fiyatı sadece 180-200 Euro civarıdır. Bir damacana ortalama 5 TL olarak düşünülürse, 360 x 5 TL'den 1800 TL yerine 400-450 TL bence gayet makul ![]() Su sertliği ve makineden geçen suyun PH değeri uygun değilse espresso'nuzdan düzgün bir krema alamazsınız, filtre kahvenizdeki kahve de acı çıkar...
|
|||
|
|||
|
Alıntı:
merhabalar sizinde bahsettiğiniz gibi çeşme baglantıs valfler kazan vs... tıkamaları yapar ve espressonun tadını etkiler ben servis lerim bunlara çok değiniyorum amma lakin dinleyen yok arkadaşlar damacana kullanıyorlar makinenin alt tablasında ama su nerden geliyor yine musluktan sonra makine gruplardan su akmayınca abi valla damacana bak hemde kutsal damacana ben uyarıyorum ne yapalım benden günah gitti onların verecek paraları çok benimde alacak param çok insan biraz vicdanlı olayım diyor ama..... saygılar
| Stil | |
|
|